пʼятниця, 9 лютого 2024 р.

День безпечного інтернету 2024

 Минулий тиждень в Дальницькому ліцеї Дальницької сільської ради  пройшов під гаслом "Разом до безпечного інтернету". Бо 6 лютого у 2024 році у світі відзначається День безпечного Інтернету. Цього року ми скористалися матеріалами розробленими експертами Національного банку України в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай та  інформаційно-освітньої кампанії #stop_sexтинг. 

Було проведено багато цікавих заходів:

1. Діти 5-их класів висловлювали свої міркування щодо їхнього життя без інтернету.

2. Для дітей 6 - 7 класів було проведено заняття на тему: "Правила платіжної безпеки. Види шахрайства". Де діти познайомилися з принципами платіжної  безпеки та розповсюдженими сьогодні видами шахрайства в інтернеті. Завершили заняття вікториною "Так чи ні?".

3. Учні 8 класу створювали відео з порадами безпеки в інтернеті. Під час уроку свої роботи продемонстрували Самошин І. та Крупа Ю. Також, були переглянуті різні відео ситуації кібершахрайства й опрацьовані поради та дії, щоб уникнути їх.

4. Для учнів 8 - 11 класів було проведено заняття з платіжної безпеки на тему: "Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час". На ньому діти обирали чим краще користуватися NFC-технологією або банківською картою. Розширили свої знання в захисті свого смартфона та особистих акаунтів. На закріплення була проведена вікторина "Бережись монстрів-шахраїв", де діти шукали відповіді на різні ситуації з платіжної безпеки.

5. Також, для дітей 9 та 11 класів було проведено урок на тему: "Інтимні фото в інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?". Метою якого було сформувати у дітей актуальні ризики в інтернеті, пов'язані з надсиланням власних фото, розібрали зміст понять "секстинг" та "онлайн-грумінг" та як діяти й де отримати допомогу в таких ситуаціях.

Маю надію, що усі заходи були корисними та актуальними для дітей нашого ліцею. За участь отримала цифровий бейдж від Національного банку України.



#ДеньБезпечногоІнтернету #ШахрайГудбай #SaferInternetDay #stop_sexтинг  Гаразд 

ТАЛАН - центр фінансових знань Національного банку України

Немає коментарів:

Дописати коментар